Du er ikke velkommen i samfunnet vårt. Du er annerledes, og en del av dem! Jeg ser at du prøver å være en del av samfunnet, men faktum er at du kommer til å være avhengig av overføringer fra staten hele livet. Du kommer til å koste resten av oss enorme summer. Du kommer aldri til å delta slik som oss, du har en ryggmargsskade. Du kan ikke gå. Kom deg inn på et sykehjem, og forsvinn fra vår verden så fort som mulig.

Du er ikke velkommen i samfunnet vårt. Du er annerledes, og en del av dem! Du kommer aldri til å delta slik som oss, du er en hardt rammet autist. Du kan ikke språket vårt. Kom deg inn på en institusjon, og forsvinn fra vår verden så fort som mulig. 

Hva så hvis dere er født her? Hva så hvis dere ikke kjenner til noe annet enn der du vokste opp? Du må inn dit hvor det er andre som deg. Du har det bedre utenfor, sier du? Det hjelper ikke, du er et barn, og du og familien din må gjøre som vi sier. 

Nei, vent! Dette er alt for forhastet! Disse søte, små funksjonshemmede som vi leser om på vg.no må ikke inn på institusjon! Vi lover at vi støtter at det skal bli mye vanskeligere å få barn med funksjonshemming i fremtiden, mot at akkurat disse familiene skal få lov å bo sammen med resten av oss. Ofre de mange ukjente for de få? Null problem for oss. Dette er en seier for partiet. 

Gratulerer med dagen. 

 

Tøys, sier du. Ingen er for dette, selvfølgelig skal ikke funksjonshemmede tvangsinstitusjonaliseres eller tvangsaborteres. Nei, selvfølgelig. Men hvor er grensen mellom oss og dem? Hvem er dem

Den observante leser har skjønt at dette slettes ikke handler om å tvangsinstitusonalisere funksjonshemmede barn, men å tvangsutsende asylbarna, og Venstres “seier”. Åh, ja! Men da er det jo ikke det samme i det hele tatt, sier kanskje du. De er jo ikke norske. Hva så? Disse barna er like norske som mine barn kommer til å bli. Det var kanskje det som var tanken til Venstre og KrF. Det er bra at de jobbet for asylbarna. Jeg mener jo, som veldig mange andre, at de burde fått opphold for lengst. 

Men så var det denne seieren da. Siv Jensen og FrP er fornøyde med å få til en innstramming av innvandringspolitikken. De lot de få få saken gjenopptatt, mot at de mange, nye, ikke kan komme inn i det hele tatt. Norge tar allerede i mot svært få asylsøkere, sammenlignet med resten av Europa. Og nå blir det færre. Det er en seier for FrP, det skjønner jeg jo. De har vært ærlige om hva de ønsker i innvandringspolitikken i mange år. Dessverre synes jeg at en seier for FrP er et tap for det norske samfunn. 

Jeg tror helt ærlig at det er mye, mye værre å være i et land preget av krig, vold, voldtekter, fravær av ytringsfrihet, forbud mot homofili, skilsmisser, tillit og så mye annet enn det er å være tvangsinstitusjonalisert. Jeg hadde HATET å være på sykehjem, det er alt annet enn verdig for en ung jente som meg selv, som prøver å delta i verden. Men det er ikke verdig å si nei til de som trenger oss aller mest heller. Vi er alle en del av samme verden! Vi er alle vi. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *