(Ny) hverdag, Transport, Trening

Vi suser av gårde, alle mann!

Hva suser du på? Med? Jeg har i dag sust av gårde med både bil og segway. I kid you not! (Beklager min svært så muntlige norsk-engelsk, men er veldig begeistret!) Min fine assistent kjørte rundt omkring som om hun aldri hadde gjort annet. Så deilig å ikke måtte vente på bil, bruke tid på å spennes fast med fire stropper og være redd for å samkjøre med noen til et helt annet sted på veien.

Men dere er vel litt lei av å høre om bil, jeg vil heller skrive om segway. Vi var hos Din segway på Lysaker, hvor de har satt på noe som heter Addseat, som gjør segwayen om til en slags rullestol-segway. Dette er ikke et reklameinnlegg, for jeg får ingenting for å skrive om dem, utover at jeg fikk lov å teste ut. Som den første i Norge. Yay!

En vanlig segway er på to hjul, hvor du bruker kroppsvekt for å bestemme fart og å bremse, og en stang til å styre. Assistenten fikk prøve en slik.

Hun var litt nervøs, men veldig fornøyd.

Med addaseat har de tatt bort stanga og lagt på et sete som kan høydejusteres.

 

Jeg var litt nervøs for den lave ryggen og mangelen på armlene/hjul som man sitter mellom til vanlig. Hadde dermed egentlig tenkt å ta med min kompis Kiss, som er para, og dermed både har mer armmuskler og bedre balanse i overkroppen enn jeg har. Men! Det gikk superbra!

 

Glad, men engstelig før det hele begynner.

Snille Lars viser hvordan det fungerer.

For meg som er tetra var dette som et treningshjelpemiddel mer enn en rullestol. Kjernemuskulaturen og bakanseevnen får virkelig kjørt seg, men det var kjempegøy, så jeg tenkte ikke så mye over at det var tungt.

Her er video av meg som cruiser i lobbyen.

 

Etter en stund sank jeg litt sammen i overkroppen fordi jeg ble sliten. Her tror jeg at para-folk, eller andre funksjonshemmede, har en fordel fordi de ikke må jobbe så mye med overkroppen.

Alt i alt vil jeg anbefale alle som har sjansen til å prøve, for det er virkelig gøy!

Nå må jeg slappe av litt, fysio og segway på en dag var slitsomt. Håper alle har en fin dag!!

7 comments on “Vi suser av gårde, alle mann!

  1. Kjære deg! Har lest gjennom hele bloggen din , men aldri lagt igjen en kommentar.. Var vel på tide nå;) For ei flott jente du er! Ser ut til at du tross din skade nyter livet og tar utfordringene på strak arm! Du er et forbilde, og jeg er sikker på at fu gjør en forskjell for mange!! Ønsker deg en flott, solfylte fredag og en god helg! Hilsen fra leser fra Kr. Sand;);)

    1. Tusen, tusen takk for fine ord! Det betyr så mye 🙂 Håper du har en god helg!

    2. Tusen, tusen takk for fine ord! Det betyr så mye. Håper du har en fin helg. Klemmer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *