(Ny) hverdag, Arbeid, C´est moi, Samfunn

Forbereder meg på arbeidsledighet 

Denne uka begynte med at jeg sendte fra meg artikkelen jeg skriver for/hos Statistisk sentralbyrå. Jeg er ansatt på et engasjement som går ut april, men når artikkelen er sendt, er det ikke så mye å jobbe med. Jeg var dermed hemmafru i går, i stedet for å være på jobb. I tillegg hadde jeg ingen andre avtaler på tirsdag enn å få besøk av Trill og Mini, så denne uka føler jeg at jeg har begynt på arbeidsledigheten. 

Det er veldig merkelig å gå fra å ha alt for mye å gjøre, til å måtte finne på aktiviteter så jeg ikke blir gal i hodet. Føler likevel at jeg har brukt tida godt. Hehe, kanskje ikke godt, men jeg har i det minste gjort noe. (ELSKER at man kan bruke kursiv i wordpress-appen!) Før besøket på tirsdag bakte jeg muffins. Prøvde å gjøre det til en vaskeekte (Sunnaasgodkjent) ergotime, hvor jeg målte opp ingrediensene, helte i bollen og, den største utfordringen, kakket eggene. Og resultatet ble ypperlig, om jeg skal si det selv! 

   
 

Hvite muffins med banan og melkesjokolade. Nam!! 

I dag har jeg også følt meg som en blogger/naver (stryk det som ikke passer), fordi jeg både har vært på salong og farget vipper og formet bryn, og har vært på trening. I veldig freshe treningsklær, så klart! Har hørt at det er et must for treningsgleden og motivasjonen. Hvem får ikke lyst til å løpe mange mil med chillebukse fra Thailand, hvite sokker med prikker, og sko man har brukt nesten daglig i halvannet år? Jeg bare spør! 

 
Og mens jeg likevel er inne på det overfladiske må jeg fortelle om en av mine store guilty pleasures; Ray Ban-briller. Har fått en greie der altså, og har mange par. Sist uke kjøpte jeg meg det første paret i Norge (alle andre er kjøpt i utlandet, alt for dyrt her hjemme). Jeg fant nemlig ut at man kan custom make sitt eget par, altså velge innfatning, glass, farge og inngraveringer. OG det var ikke dyrere enn å kjøpe de ferdigdesignede! Kjøpte meg dermed et eksemplar av modellen Erika, som jeg ikke hadde fra før.  

 

 
Veldig fornøyd! Står Alltid Uansett på innsiden også. Yay! 

Men arbeidsledighetslivet blir nok ikke shopping og salong, men trening, kjøring og byråkrati. Hele onsdagen, litt tirsdag og en del i dag har nemlig gått med til organisering av assistenter, Uloba og Aleris har selvfølgelig ulike tariffer og systemer, til å få tak i saksbehandleren på NAV, det gikk ikke, og å få tak i saksbehandleren i bydelen. Det er så slitsomt, for på slutten av dagen sitter jeg og føler at jeg ikke har fått gjort noe, selv om hele dagen har gått til ganske fornuftige ting. Heldigvis skal jeg en tur på jobb i morgen. Gradvis overgang til arbeidsledigheten er en god ting. Jeg får litt vondt i magen når jeg tenker på all tida jeg vil få fremover. Best å få jobb asap! 

Vi snakkes, fine folk! 

  
God torsdag! 

2 comments on “Forbereder meg på arbeidsledighet 

  1. Hei igjen Carine
    Ja, så har det plutselig gått en uke siden vi hilste på hverandre. Veldig koselig 🙂
    Å sitte i tlf i evigheter med de forskjellige instanser er virkelig slitsomt. Skjønner godt din frustrasjon!
    Ønsker deg all mulig lykke til i videre jobbsøking! Håper på det beste Carine !
    Så fristende ut de muffinsene din du, nam nam
    Ønsker deg og mannen en riktig fin helg 🙂

    Klem

    1. Tusen takk for hyggelig kommentar, selv om deg har tatt meg enda en uke å svare.. Håper du får en nydelig langhelg! Klemmer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *