I disse sommermånedene er det ikke bare ferie, salg på Nelly og (#)sommerkroppen 2015 som står på planen for mange av oss (toppbloggere), men også bryllup. Mannen og jeg har vært bryllupsfremskaffere de siste to årene, men endelig har trenden spredd om seg, og vennene våre har begynt å forlove seg, og vi skal i to bryllup senere i sommer. Et par har til og med allerede giftet seg, og skal ha stor fest i juli. Hørte jeg noen si trendsetter og følgere? Vel, jeg kan jo ikke gjøre noe med at folk vil være som meg, vi toppbloggere er jo tross alt de som setter agendaen.

Jeg har bestemt at jeg ikke skal ta noen penger for å dukke opp i disse bryllupene (jfr gårsdagens bloggpost), det er jo tross alt dem det skal handle om, og ikke meg. Tenk så mye jeg kunne tjent på å dra på en annen fest! Men så raus er jeg altså.

Uansett. Bryllup er noe av det fineste jeg vet, først og fremst fordi det er en feiring av kjærlighet, men også fordi jeg elsker tilstelninger hvor folk pynter seg. Gutter i dress (og særlig Mannen og mine nære venner (wow!)) og jenter i kjoler, det er så fint! Derfor tenkte jeg å lage en liten guide til bryllupsgjestantrekk. Jeg vet at andre toppbloggere også gjør det, med linker til nettsider du kan kjøpe klærne. Jeg kommer ikke til å gjøre det, for jeg har solgt sjela mi til NAV, ikke til Nelly. Du kan dermed tenke mer på det som inspirasjon til hva du skal handle/ha på deg!

Ettersom jeg bruker en god stund på å kle på meg/skifte, blir det ikke bilder av meg i disse klærne, men for at dere skal skjønne at jeg fortsatt er en vaskeekte toppblogger, skal jeg fortelle at disse bildene ikke er selfies med iPhone, som jeg pleier, men tatt med speilreflekskamera. Av Mannen. Jepp!

For det første: Les kleskoden på invitasjonen. Det vanligste er nok mørk dress, som betyr at det er lov med knelange/ikke fotsige kjoler. Man kan likevel velge å ha det, men bukse er ikke lov. Det støtter jeg, fordi de fleste gutter har en dress og jentene har ofte en kjole, som betyr at man ikke må kjøpe nytt. Noen velger likevel å skrive mørk dress/lang kjole. Vel. Dem om det. Jeg har heldigvis lov til knelang kjole dit jeg skal. Det er imidlertid ikke anerkjent å gå med for korte kjoler (tacky) eller for mye utringning (også tacky). Er du gående har du litt mer å velge i. Denne kjolen:


..kunne for eksempel gjort seg. Her har jeg den på da jeg fortsatt gikk.

IMG_2960

Ikke for kort, rett over knærne, og ikke utringet selv om det er en stroppeløs kjole. Fordi skifting som sagt er et problem illustrerer jeg med det skjørtet jeg allerede har på meg, som er omtrent like langt.

Det går ikke med rullestol.. Typisk at alt skal være vanskelig for oss rullestolbrukere. Hvilken brud vil at gjestene skal kunne se opp i (…) til en av gjestene? Sånn FYI prøver jeg ikke å dra skjørtet lengre opp, det er bare mine fine tetrahender.

En mulighet er dermed å ha litt lengre skjørt. For eksempel dette, som faktisk er nytt. Det kan funke både for gående og rullende. Nei, vent! Den eneste “regelen” jeg har hørt for mennesker i rullestol er ikke for mye fokus på underkroppen. Og oransje. Vel.

En annen mulighet er dermed en kjole som ikke er veldig knæsj i fargen, og som man ikke kan se oppunder. For eksempel denne, som jeg har brukt i et bryllup før. Men dengang var jeg jo ikke toppblogger, så jeg jobbet ikke med (#)sommerkroppen 2015. Skjønt, med jobbing mener jeg assistentene, som drar på meg korsettet hver eneste morgen, og dermed skaper både push-up og midje. Å jobbe for en timeglassfasong har aldri vært helt meg. Klærne mine er kanskje ikke sponset av Nelly, men store pupper, smal midje og brede hofter er finansiert av NAV.

Det gjør imidlertid at denne kjolen heller ikke fungerer i et bryllup. Hvilken brud vil se ned i en gjest sine pupper i bryllupet sitt? Hadde jeg enda vært på GranCa eller Rhodos med de andre toppbloggerne, som har gjort sine pupper i permanent ballongstørrelse, men slik er ikke NAV sin sponsing. De kan ikke gi noe permanent, i tilfelle man blir frisk. (#)sommerkroppen er altså bare på lån.

Hva betyr det for bryllupene jeg skal i i sommer? Vel. Kanskje jeg må på shopping likevel…? Er jo tross alt toppblogger, hehe.

Om du trenger sminketips har jeg selvsagt en sminkevideo her.

2 comments on “Toppblogger #9

    1. Tusen takk! 🙂 Men hva har skjedd med bildene?? De gjør hele innlegget, og nå er de sidelengs 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *