Samfunn

Folkeopplysning 

Hei der! 

Nå skal jeg fortelle dere to ting jeg har lært denne uka, som det er fint at flere vet. Jeg ble til og med oppfordret til å spre ordet. Ikke fordi jeg har blogg, altså, det visste ikke disse menneskene. 

1. Åpen halvtime. Politiske møter begynner med noe som heter åpen halvtime. Det er for at alle borgere skal kunne komme og bli hørt av politikere om saker de bryr seg om. Man kan rett og slett stille spørsmål direkte til beslutningstagerne. Vi har det i Råd for funksjonshemmede, og det var på møtet på tirsdag at jeg ble gjort oppmerksom på at dette gjelder mer enn rådsmøter. Både bydelsutvalgsmøter og byrådsmøter (og kommune- og fylkestingsmøter, antar jeg) er åpne for alle, og begynner med åpen halvtime. Generelt er ikke folk flinke nok til å bruke dette, og kanskje det er fordi man ikke vet om det. Jeg visste det ihvertfall ikke. 

2. Gravide burde gå med støttestrømper fra dag en. Dette lærte jeg mens jeg var testperson i et forskningsprosjekt om blodsirkulasjon i går (kommer eget innlegg om det). En lege kom inn under forsøket. Denne legen jobber med sår på beina, og sa at mange sår kunne vært unngått hvis gravide gikk med støttestrømper under hele svangerskapet. Det er nemlig ikke vekta av den etter hvert store magen som gir åreknuter og mulige sår, men hormoner som blir produsert fra tidlig i svangerskap. Disse hormonene gjør noe med blodårene, som gjør at det kan dannes åreknuter og det kan senere utvikle seg til sår på beina/føttene. 

Da føler jeg at jeg har gjort min borgerplikt, og informert dere. Da gjenstår det bare å ønske svigermor en fantastisk bursdag og dere andre en fredelig torsdagskveld. 

  

4 comments on “Folkeopplysning 

  1. Æsj.. Åreknute har jeg allerede ? Og graviditet oooog trening har gjort den mye verre ?

  2. Takk Carine:-)
    Dette er jo en mulig forklaring på mine sår på foten. Fastlegen min mener årsaken er for trange sko, selv om jeg kjenner at skoene er romslige. Sårene kom etter første graviditet og ble heller ikke bedre etter nr to.
    Takk igjen og god helg ! Håper du trivrs i den nye leiligheten 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *