Jeg har helt glemt at jeg tok bilder av mat forrige helg, kun med det målet for øye å dele med dere. Vi feiret svigemors bursdag med middag hjemme hos oss på lørdagen, og Mannen lagde deilig pizza til oss på søndagen. 

På lørdag hadde vi nyyyydelig kreps til forrett. 

  
(Sjekk vi er velutstyrte; serverer med dekktallerkener!)

Hovedretten var “dry aged” ytrefilet, som vil si at hele kjøttstykket blir tørket før man kutter opp og selger. Når kjøttet mister fuktigheten på den måten blir smaken intensivert og konsistensen litt annerledes. Vi stekte det som “vanlig biff”, og herre jemini, det var så godt! Jeg er ikke egentlig et biff-menneske, men nammings! 

Søndag hadde vi, som sagt, hjemmelaget pizza. 

  
Det ser ut som, og smaker, restaurantkvalitet. Vi har nemlig både pizzastål og pizzaspade, som blir (ganske) hyppig brukt. 

Jeg har ikke så mye spennende å melde fra dagen i dag. Jeg har nemlig vært på jobb i dag. Ulempen med å jobbe med store datasett er at de til tider tar for lang tid å gjøre det man ønsker på en arbeidsdag. Å jobbe lengre i går var ikke et alternativ, for jeg arrangerte lønningspils for assistentene. Jeg prøver det jeg kan å gi dem et “normalt arbeidsforhold”, som da betyr å møte kollegaene dine. Vanligvis henger de jo kun med meg, men jeg vil at de skal kjenne hverandre også. I går var det rekordhøy deltakelse på lønningspils; fem assistenter, en arbeidsleder og en sosialantropolog på feltarbeid. Gøy! 

  
Resten av dagen og kvelden skal gå med til videre utpakking (nytt lass med 8 kasser kom nå!) og å passe Vinni (hunden). 

God lørdag, alle sammen! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *