Reise, Rullestol(u)vennlighet

Budapest: en oppsummering 

Dette innlegget hadde jeg egentlig tenkt å publisere i helgen, men post-jobbtur-slitenheten tok meg med storm. Det var en veldig fin tur, men hektisk. Jeg merket ikke så mye til det der og da, men både natt til lørdag og natt til søndag sov jeg ti timer, og enda var jeg død på dagen. Puh! Men absolutt verdt det altså! Budapest er en nydelig by med dødsdigg mat, til en billig penge. 

Men nå. En oppsummering av Budapest, sett fra et rullestolperspektiv. For det første; det er mye lettere å rulle rundt enn forventet. Her snakker vi nærmere Barcelona enn Oslo. I det minste i sentrum. Dessverre er kollektivtrafikken utelukket (i motsetning til i Barcelona), så det er i rullbar avstand fra hotellet det stort sett er mulig å dra. Med mindre du har lett for å komme deg inn i taxier da, det har jo ikke jeg. Heldigvis kan man rulle til det meste! Jeg hadde tilgang på privatsjåfør og rullestolbil, med rampe, hver gang vi var på utflukter, men ettersom det var reiseselskapet som ordnet det vet jeg ikke hvor vanskelig og/eller dyrt det var. Men det er i hvert fall mulig! 

Jeg har vært i Budapest to ganger før, og visste dermed at tyrkiske bad er den beste turistattraksjonen. Jeg testet dem ikke ut nå, fordi jeg må ha en badestol for å komme oppi vannet. For dem som ikke er så funksjonsnedsatt som meg, så minnes jeg lokalene som flate og rullbare. 

De færreste stedene vi var/sjekket hadde eget HC-toalett. For meg som bare tisser gjennom magen er ikke det et stort problem, men det kan være greit å vite for andre. De fleste stedene hadde også en terskel man måtte forsere, men så lenge det kun er én, går det jo greit for de fleste. 

Vi bodde på La Prima, som var svært tilgjengelig og sentralt, og som hadde minst ett velfungerende HC-rom. Ulempen var at sengene var ekstremt harde (!), så om jeg hadde blitt der lengre enn tre netter ville jeg vurdert å bytte hotell. Litt teit for et firestjerners hotell, men som sagt; det gikk fint for tre netter. Ingen røde merker om morgenen! 

Vi tok Norwegian tur-retur, som var både en opptur og en nedtur. Sist gang jeg fløy Norwegian var hjem fra Barcelona. Siden dengang har setene blitt deiligere, synes jeg. Flyturen er kort, cirka 2,5 timer, så rumpa klarer seg bra! Ulempen med å fly et billig-selskap er at de lander på “remote” parkeringsplasser. Det gjør at i stedet for “tarm” ut fra selve flyplassterminalen er det buss med heis. Det tar tid og er mindre behagelig. Særlig kjedelig når alle har gått, lysene blir slukket og du sitter alene igjen, og bare vil hjem. 

 
 Jeg har ikke flere bilder enn de jeg allerede har lagt ut i de andre innleggene. I sum vil jeg si at Budapest er mer tilgjengelig enn forventet, og jeg skal definitivt tilbake! 

2 comments on “Budapest: en oppsummering 

  1. Hei Carine
    jeg har en liten oppblåsbar trykkavlastende madrass fra care of sweeden som kommer i en egen lite bag som jeg alltid tar med meg om jeg er usikker på senge kvaliteten. Den er genial, reddet mange syden turer for meg ialefall.

    håper du har en flott mandag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *