(Ny) hverdag, Rullestol(u)vennlighet

Rullestolvennlig utdrikningslag: tips!

Jasså, du skal i utdrikningslag, sier du? Og har med deg noen i rullestol? Kanskje du til og med skal arrangere? Eller kanskje du bare leter etter noe annet å gjøre enn Hotel Cæsar-maraton og å spille basket-spillet på mobilen (helt fiktivt eksempel, selvsagt, kjenner ingen som gjør det!). Vel. Her kommer en haug med tips. OK, kanskje ikke en haug, men jeg tenkte å gjennomgå alt vi gjorde i Shalas utdrikningslag på lørdag. 

Vi begynte grytidlig (08.15). Det var kanskje ikke rullestoluvennlig, men for en tetraplegiker var det i overkant tidlig. Jeg stod nemlig opp 05.45, og det setter jo spor utover dagen. Ikke at det var et stort problem, altså. Første post på programmet var yoga. Jeg er så heldig at jeg har en venninne som er yogainstruktør, så vi kunne få dette billig. Selv om jeg ikke kunne gjøre alle øvelsene som de andre gjorde, var det bare å prøve så godt man kunne. Det fungerte egentlig veldig fint. Det tenker jeg gjelder for de fleste aktiviteter hvor man får instruktøren til å komme hjem/dit man er. Veldig deilig å begynne dagen med å puste litt. 

Etter yogaen var det tid for frokost, og deretter dro vi til meg. Her var det quiz for bruden, hvor vi hadde sendt inn setninger om oss selv på forhånd, og hun gjettet hvem de gjaldt. Og måtte drikke på gale svar, selvsagt. Dette kan jo gjøres hvor som helst. Etter det var det filmvisning, der forloveden hadde blitt spurt om ulike ting, og hun måtte gjette hva han svarte, og igjen; drikke på gale svar, selvsagt. Så spiste vi lunsj, og med det fullførte vi de mest rullestolvennlige innslagene. 

  
Første stopp etter lunsj var Team Escape. Det anbefaler jeg virkelig, det var så moro! Settingen er at man er maks seks stykker innelåst på et rom, også har man en time på å komme seg ut. For å finne nøkkelen må man løse en rekke gåter, finne hint og forstå sammenhenger. Veldig gøy! Vi var fordelt på to rom, så det var jo i tillegg en intern konkurranse om å komme seg ut først. Mitt lag tapte, men vi kom oss i hvert fall ut før tida. Team Escape er rullestolvennlig, med både heis og HC-toalett. Men med tetrahender får man ikke gjort så mye. Det gjorde ikke så mye, for alt må jo løses i fellesskap. Jeg ville ikke anbefale fler enn en rullestol på et rom. 

Etter Team Escape bar det ut i Sørkedalen og Elveli gård. Her skulle vi på tur med hest og kjerre. Vi hadde på forhånd fått høre at det ikke var noe problem, men det er en sannhet med modifikasjoner. Rullestolen og jeg ble løftet opp i kjerra, og festet med stropper. Jeg er i utgangspunktet ikke så glad i løfting, men må man så må man. Selve turen var veldig fin, og selv om jeg satt med ryggen til kjøreretningen var det en koselig tur. “Problemet” oppstod da vi kom tilbake, og sjefen fortalte at forrige gang de hadde hatt med en rullestol hadde den falt av, og en annen gang hadde hele vogna veltet. De virket ikke å skjønne at jeg ikke fant denne informasjonen morsom, men jeg tenkte bare på hva konsekvensene ville vært om vogna veltet, og jeg og to venninner gravide i syvende måned falt ut. På tross av en fin tur vil jeg dermed ikke anbefale Elveli gård. Ikke har de toalett man kan bruke heller. 

Siste stopp var faren til forloveren sitt hus. Her hadde vi to kokker som lagde deilig mat til oss. Også ypperlig dersom du har en i rullestol og et tilgjengelig sted å være. 

  

Håper dette kan være til hjelp for noen! 

God uke! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *