Så sitter jeg her igjen da. Sykemeldt igjen.  Ikke for urinveisinfeksjon, heldigvis, men for lavt blodtrykk. Jeg mener, hallo?! Er det ikke det ene, så er det det andre. Føles rart å være hjemme fra jobb når jeg strengt tatt ikke er syk, men blodtrykksfall og besvimelse er visst ikke noe å spøke med. I går var det 65/45, og i dag 69/44. Så joda, jeg går med på at det er veldig lavt for tiden. Men hva skal jeg gjøre for å øke det? Noen som har tips? Legen har bedt meg slappe av og spise og drikke nok. Jeg lover at jeg gjør mitt beste! For bare to-tre uker siden var jeg oppe i 80/69, så jeg vet jeg kan. Kan det være på grunn av all antibiotikaen og sånt? 
Bill.mrk. Lei av å være syk. 

7 comments on “Sykemeldt. Igjen. 

 1. Hei Carine! Fant litt info på nettet! Håper det løser seg for deg! ?

  Stillingsbetinget lavt blodtrykk innebærer at blodtrykket går ned når du reiser deg fra liggende eller sittende til stående (ortostatisk) stilling.

  Sist endret: 13.12.2013Sist revidert: 13.12.2013

  1 Hva er stillingsbetinget lavt blodtrykk?2 Hva kan årsaken være?3 Hva kan du gjøre selv?4 Når bør du søke lege?5 Hva gjør legen?

  Vis hele dokumentet

  Hva kan du gjøre selv?

  De fleste av oss vil kunne oppleve episoder der vi blir svimle når vi reiser oss opp. Som beskrevet er det mange vanlige og harmløse forklaringer som ikke krever omfattende tiltakHer følger noen råd du kan følge:Krøll føttene flere ganger før du reiser deg oppReis deg langsomt og forsiktig etter å ha sittet eller liggetSpis små, hyppige måltider dersom store måltid er problemetØk salt- og væskeinntaket dersom du er inntørketHev eventuelt hodeenden av senga 5-20 graderBruk eventuelt kompresjonsstrømper (stramme leggstrømper som forhindrer at mye væske samler seg opp i bena)Unngå å bli stående helt i roVær forsiktig med å drikke (mye) alkoholVær varsom med å utføre kraftfulle fysiske aktiviteter hvis det er i slike situasjoner du blir svimmelUnngå å være ute i sterk varme eller å ta varme badPåse at du drikker godt og ikke blir inntørketUnngå å arbeide med armene over skuldreneVær forsiktig med å ta i kraftig når du tisser eller har avføringVær forsiktig med å hoste kraftig

    2Hva kan årsaken være?    Når bør du søke lege?4 

  Debattregler

  Ansvarlig redaktør

  Terje Johannessen

  Redaktør NHI.no

  Merethe Kvam

  Kontakt oss

  Om NHI.no

  Annonseinfo

  Om annonsering på NHI.no

  Cookies

  Om Informasjonskapsler (cookies)

  NEL

  Hva er NEL?

  SnarveierForsideLivsstilTreningForeldre og barnPasienthåndbokaGraviditetsorakletSeminarer

  NHI.no – Norges største helsenettside. Basert på Nordens mest brukte oppslagsverk for leger og helsepersonell (Norsk Elektronisk Legehåndbok).

 2. Mulig du har litt lite blod så sjekk verdiene, det som kan hjelpe kan jo være jern tabletter og B12

 3. Dette likner litt på meg- jeg får lett UVI pga fødselsskade og vansker m å tømme blæren, og så har jeg også lavt blodtrykk. Jeg blir definitivt verre av lavt blodtrykk når jeg er syk på annen måte eller veldig sliten. Dessverre er det ikke mye å gjøre med lavt blodtrykk, men du kan forsøke å drikke mer, spise lakris og å spise litt mer salt. Imidlertid kan jeg tipse om å spise høydose C-vitamin. Det forsurer urinen veldig og gjør at det ikke så lett dannes bakterier med tilhørende UVI. Min UVI-frekvens har falt drastisk etter jeg begynte med det. God bedring!

 4. Heisann? Jeg er lam ifra livet og ned. Legen min satte meg på en medisin som heter Hiprex. Jeg tar en halv tablett morgen og det samme om kvelden. Dette er en ‘sur’ tablett som er veldig effektiv for å forhindre uvi. Håper denne kan være til hjelp for deg også. Lykke til!! Hilsen Hanne

  1. Hei. Ja, jeg går på et gram hiprex morgen og kveld. Usikker hvor mye det hjelper, men det er sikkert noe ☺️ Takk for tips uansett!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *