Gravid

Graviditetsoppdatering

Jeg ser fra andre toppblogger at det er inn med en graviditetsoppdatering uke for uke. Vel. Det får dere ikke av meg. Hehe. Men dere kan få sporadiske, og dette blir da den første. 

Jeg tar utgangspunkt i punktene til det som pleide å være Norges Bloggdronning, nemlig Fotballfrue. 

Uke 18 

Jeg har nå fullført 17 uker og en dag, som betyr at jeg snart er halvveis. Hvor sykt er ikke det? I følge en av mine to apper er jeg ferdig med 42,6% av graviditeten. Men det er fortsatt 162 dager igjen, så det er lenge til det er noen bebis, og lenge igjen hvor noe kan gå galt (en alltid tilstedeværende angst). 

 Babyen er så stor som… Her putter hun altså inn en grønnsak. Vel. Jeg er ikke så god på størrelsen på grønnsaker, men den er altså ca 17cm lang og veier 180 gram. Om du måler opp og kutter av 17cm på en agurk så er du kanskje i nærheten?

Ukens must haves: jeg har ikke hatt de helt store cravingsene enda, men det er mange matvarer jeg ikke orker tanken på. Rotgrønnsaker, ingefær, potetgull, foccacia og salami er vel de værste. Men smaken har jo endret seg. En periode orket jeg kun å spise Peppes’ Rio Grande. Kun. Med ekstra nachos, lite ost og godt stekt. Men det handlet ikke om at jeg ville ha pizza, men heller at det var det eneste jeg klarte å spise det uten å brekke meg. Jeg er også mer fysen på boller og surt godteri, ting jeg vanligvis aldri spiser. 

Kjenner du mye til mageboeren: nei, ikke i form av spark og sånt. Det er tidlig. Men kjenner på kroppen at jeg er gravid. 

Innkjøp: ingen enda. 

Hvordan har treningsuken vært: lol

Ukens cravings: wut? Hva var ukens must haves da?

Plager: flere spasmer, periodevis kvalme og hodepine, ujevn urinproduksjon, men mest av alt lavt blodtrykk og besviminger. 

 Kjønn: lille gutten! 

Hvordan sover du: haha, stort sett veldig bra! Hormonene hjelper meg masse her. 

Fødselsforventninger: keisersnitt. Men vet ikke så mye enda, så da forventer jeg ikke så mye heller. 

Humør: stort sett bra! Men noe mer lettrørt og lettere for å bli lei meg, hehe. 

Vektøkning: aner ikke! Men man kan se det på magen. 

Kontroll: uka etter førstkommende skal vi på 18 uker-ultralyden, mens førstkommende skal jeg til fastlegen med urin. 

Puh! Mye å skrive! 

10 comments on “Graviditetsoppdatering

 1. Du har enormt mye å glede deg til! Hold ut alle plager, redsler og alt som “tilhører” en graviditet – det er verdt hver eneste “reddtanke” og hver eneste plage. Mulig du med din skade får litt ekstra utfordringer, men du er en tøffing?
  Jeg har hatt to planlagte keisersnitt og jeg må bare si det; gled deg! Det er stort og vakkert?? Kunne gjort det igjen om en time? Og det helt uten å bli forberedt. En fantastisk opplevelse og ingenting å grue seg for.
  Fortsatt god sommer og masse lykke til? Jeg følger med deg fra sidelinjen og bøyer meg i hatten for ditt mot og din styrke?

  1. Tusen takk for veldig trivelig kommentar. Jeg har faktisk tenkt masse på den, selv om det har tatt meg tid å svare. Jeg gruer meg egentlig ikke til selve inngrepet, men jeg gleder meg veldig til alt er over, og ting har gått bra. God sommer (høst..?) til deg og!

 2. Gratulerer så mye med den kommende Stabæksupporteren.
  Dette var hyggelig å lese. Regner med at morfar er veldig klar til å ta knøttet med på fotballkamper etterhvert.

 3. Hei. Ble interessert i bloggen din da VG hadde valgt å legge artikkelen om deg under + greine.. så da googla jeg meg fram hit. Ble interessert i historien din. Jeg ville bare ønske deg lykke til med graviditeten og baby og alt. Jeg har selv en liten ramp på 1 år og det er mye glede og mye telle til 10 og puste dypt 😉 All lykke til!!

  1. Hei! Tusen takk for trivelig kommentar! Hyggelig at du likte artikkelen også. Jeg gleder meg masse til lillemann kommer, selv om jeg tror på at det blir utfordrende for tålmodigheten til tider, hehe. Ha en fin dag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *