Herregud som tida flyr når man har det gøy! Nå er vi over halvveis i antall hele dager her i Reims. Vi koser oss masse! 

På mandag var vi på besøk hos Pommery, som er et stort champagnehus. Der fikk vi omvisning i kalkgruvene, hvor de oppbevarer champagnen sin. Disse gruvene ble gravd ut av romerne på 300-tallet, og så bygget om til champagnehuler på 1800-tallet. De er 30 meter under bakken, og gigantisk svære. Pommery produserer 2 millioner flasker i året, og har 20 millioner (!!!) flasker lagret i disse hulene. Absolutt verdt et besøk! 

Etter omvisningen “får” man et eller to glass champagne, og her er det ikke noen som har hørt om spytting. Det betyr et par slurker på undertegnede, og et glass eller to ekstra på Mannen. Han klager ikke, hehe. 

Vi valgte Pommery fordi de holder til i et blått slott. 

I går var vi på utflukt til en liten landsby omtrent en halvtime fra Reims, der vi bor. Der spiste vi en nyyyydelig lunsj og var på besøk hos A.D. Coutelas, en mellomstor produsent. Der produserer de omtrent 80.000 flasker i året, hovedsakelig til eksport til det norske markedet. Der smakte vi på 6 ulike typer champagne, og fikk omvisning i deres gruver. Dette var ikke kalkgruver, og de var kun 15 meter under bakken, men det var kult likevel. 


Mannen på lunsj. Han tok seg like så godt tre glass der og, før vi dro til Coutelas. 

I dag hadde vi planlagt basseng- og soledag, det er over 30 grader og ikke en sky på himmelen, men baren på hotellet er under ombygging så solseng-området har blitt flyttet en etasje opp fra bassengområdet. Så da går vi rundt i byen i stedet. Reims er passe stor, veldig (!) enkel å trille i, og generelt svært godt tilrettelagt. Oslo har mye å lære herfra! 

God onsdag, partypeople!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *