Gravid

Graviditetsoppdatering #3

Det tok to oppdateringer før det egentlig var noen spesifikke ryggmargsskaderelaterte spørsmål, men her kommer det altså! 

Uke 26
Jeg har nå fullført 25 uker, som betyr at jeg er ferdig med over 60 % av svangerskapet! I dag er det 107 dager igjen til termindatoen, som er 26.desember. Husker egentlig ikke om jeg har skrevet det her, men termindatoen vår ble flyttet fra 01.01 til 26.12 da vi var på den ordinære ultralyden i uke 18. Det betyr at det er bare litt over tre måneder igjen, og jeg har straks vært gravid i et halvt år. Tiden går både veldig fort og veldig sakte. Siden sist har jeg imidlertid nådd en viktig milepæl; skulle fødselen starte nå har han gode sjanser til å overleve. Det er fint å vite, selv om jeg håper han holder seg der inne i noen måneder til. 

Babyen veier nå omtrent 800 gram og er cirka 28 cm lang. Snart en kilo! 

Ukens must haves: vel, det er få ting jeg må ha, men nå som Mannen er borte må jeg vel si jeg er ganske avhengig av å se tv-serier på macen. Enda mer enn vanlig. 

Kjenner du mye til mageboeren: på dette punktet er det klar fremgang fra sist. Appene mine maser om at jeg skal kjenne masse hver dag, og det gjør jeg ikke. Men jeg ser og/eller kjenner ham nesten hver dag nå. Jeg kan også kjenne forskjell på “romstering” og spark. I tillegg kjenner jeg ham ubehagelig godt noen netter, hvis han ligger langt oppe/presser organene langt opp, slik at det blir press på lungene. Da er det ikke lett å puste, særlig for meg nesten uten muskler i diafragma. 

Innkjøp: hehe, nå har vi faktisk gjort vårt første innkjøp, og vi har innsett at vi får en soss, da hans aller første plagg var en piquè-skjorte. Men! Det var fordi den var superfin og gul og kostet 5€ i Reims, ikke fordi han skal bli soss. Vi fikk også en gave denne uka, en 4-pakning med sokker, av en venninne. Han har ikke ni par merkesko enda, slik som Mammaen til Michelle sin ufødte, men det er jo lenge til desember. (Ironialarm)

Hvordan har treningsuken vært: jeg har fokusert på lungetrening, og innbiller meg at det hjelper!

Ukens cravings: når jeg er på jobb (aldri hjemme) får jeg av og til sinnsykt lyst på Bounty. Og forrige søndag måtte Mannen ut etter en spesifikk type epler. Ellers ikke mye å skryte av. Har endelig begynt å drikke kaffe igjen da, det har jeg savnet. Riktignok bare kaffe latte enda da. 

Plager: ingen flere her. Om noe vil jeg si at jeg besvimer litt mindre. 

Kjønn: lille gutten! 

Hvordan sover du: ypperlig! Med mindre han presser veldig på lungene så jeg ikke får puste. 

Fødselsforventninger: og her dere, her har det endret seg siden sist. Vi var nemlig på Rikshospitalet på tirsdag, og snakket med en overlege der. Hun var svært tillitsvekkende og heldigvis er det henne som skal følge oss fremover. Hun har erfaring med gravide rullestolbrukere og lamme gravide, og hadde forberedt seg til timen ved å prate med urologene som opererte meg i magen i 2014. Supert! Men. Hun sa at selv om det stod keisersnitt i alle papirene mine, så kunne det hende at vaginal fødsel var det tryggeste, primært med tanke på å beskytte tappekanalen for urin. Om de kutter den under et keisersnitt så vet jeg ikke hva jeg gjør. Det ødelegger på så mange måter, og er ikke det jeg vil bekymre meg om som nybakt mor. Samtidig har jeg vært så innstilt på keisersnitt, så å få beskjed nå om at det kanskje blir fødsel, det er litt av et sjokk. Uansett hva det blir, planen er nemlig foreløpig å ikke ha noen plan, blir fødselen satt i gang/keisersnittet utført to uker før termin. Jeg har ikke fått en endelig dato, men to uker før er 12.12. 

Humør: jeg har ikke merket noen store humørsvingninger, men du får spørre de jeg omgås!

Vektøkning: nei, si det. Men så langt er jeg fornøyd med å tilsynelatende ikke legge på meg for mye andre steder enn på magen. Det er jo ikke lett for en tetraplegiker å gå ned i vekt, så jeg håper jeg slipper å bli monstertykk de neste månedene. 

Kontroll: neste kontroll hos fastlegen er til uka, tror jeg, og neste på Riksen er i midten av oktober. 

Nå er jeg klar for å se United knuse City!

6 comments on “Graviditetsoppdatering #3

 1. Det er så spennende å følge graviditeten din! Må innrømme at jeg er pinlig lite opplyst når det kommer til tetraplegikere og graviditet. Ble for eksempel overrasket over at du kjenner babyens bevegelser. Flere innlegg med dette tema og mer fakta til folket! Og selvfølgelig masse lykke til!

  1. Det er overhodet ikke pinlig. Det er nemlig svært få som kan noe om det, og ettersom ryggmargsskader er så individuelle er det vanskelig å generalisere hva man kjenner og ikke. Jeg kjenner jo for eksempel ikke alle bevegelsene, for jeg har jo sett en del slag/spark som jeg ikke kjenner. Samtidig kjenner jeg det oftere og oftere, sikkert fordi han blir større og sterkere.
   Tusen takk ?

 2. Amming tar av deg masse kilo, så hvis du kan/ønsker det, er det lite stress med noe vektøkning 🙂

 3. Masse lykke til! Dette går så bra??? Veldig morsomt og spennende å følge deg i graviditeten også. Jeg har fått tre barnebarn på 1 år nå og i den forbindelse gikk vi til innkjøp av en trille her i forrige uke – kjekt å ha når Gullet skal hentes i barnehagen av bestefar f.eks. Finn.no er jo genial til et slikt formål og det er her mine tanker feide innom deg når kjøpet var i boks? Vi fikk kjøpt en helt ubrukt trille fra Stabæk idrettsklubb/fotballklubb?, dvs at den er “dynket” med Stabæks logo rundt på hele trillen??? Skulle gjerne vist deg, får dessverre ikke til å legge inn et bilde i denne kommentaren, men kanskje både vet du at det finnes og har sett den fra før? Uansett, en slik bare MÅ jo du skaffe deg til gullgutten din??
  Fortsatt gode dager ønskes deg?

  1. Hehe, tusen takk for tips! Jeg har sett den på Finn, og prøvd å overbevise Mannen om at vi MÅ ha en sånn, men han er jo RBK-supporter (?), så han nekter. Dessverre. Men blir glad når jeg hører andre har kjøpt sånn da!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *