Jeg trodde virkelig at vi hadde uendelig med plass da vi kjøpte ny leilighet på 100 kvadratmeter. Selv om jeg ikke var gravid da vi flytta så var det jo alltid et ønske og en plan om å bli det, og her tenkte vi jo virkelig at det var plass til en liten en. Og det er det jo, for så vidt, men da er det ikke lengre plass til gjesteseng. 

Vi har valgt ut hvilket rom Lillegutt skal få (Teblomst, men vi må kanskje kalle det noe mindre feminint nå..), men i dag er dette rommet et gjesterom. Det er her venner eller assistenter sover når Mannen er borte. Og når Lillegutt får inn seng, hylle og stellebord er det ikke lengre plass til den 120-senga som står der nå. Så hvor skal venner eller assistenten sove da? 

Jeg hadde sett for meg å bytte ut sofaen vår med en sovesofa. Litt synd, for jeg elsker sofaen vår egentlig. Vi har arvet den av kjæresten til mamma, og har hatt den i omtrent seks år. Den er akkurat passe stor, passe myk, passe ubestemmelig farge til å gå til alt. Den har et bredt armlene som jeg også kan bruke når jeg sitter inntil sofaen. I det hele tatt; vi liker sofaen vår svært godt. 


Mannen fikk det dermed for seg at det var best med en vegghengslet seng, som man kan flippe ned, sånn Danskebåten-stil, på det siste rommet vårt, Syrin. Syrin er i dag et ryddig roterom, med masse hylleplass og diverse store hjelpemidler. Her står trappeklatreren, manuellstolen, elektrisk tiltbar dusjstol, personløfter og selvfølgelig tørkestativet. Men det er ikke et veldig stort rom, og selv om en vegghengslet seng er plassbesparende sammenlignet med en vanlig seng, tar den jo en del av rommet. Og rommet er ikke veldig stort. Vi trenger plassen vi har. For ikke å snakke om at det koster mye med en slik løsning. Det gjør jo imidlertid en sovesofa også, om man skal ha den myk og deilig som en vanlig sofa. 


Jeg vet ikke hva jeg foretrekker. Jeg vet ikke hva jeg vil. Jeg vet bare at jeg vil ha en løsning, og jeg vil sette i gang! Hva ville dere gjort? En sovesofaløsning er jo enklere på en måte, men stua er jo et kjipere sted å sove enn Syrin. Og vi kommer aldri til å finne en sofa vi liker like godt som den vi har. 

Avslutningsvis vil jeg bare påpeke at det nå er oktober og dermed min bursdagsmåned! Woop woop! Bare 25 dager igjen av de lystige 20-årene. Vilt! Og bare to måneder og to dager til jeg går ut i permisjon. Det er nesten like vilt å tenke på. 

God helg!

21 comments on “Dårlig plass?

 1. Hm, ikke lett. Vet av egen erfaring at ei ekstra seng kan være veldig fin å ha man får småfolk. Så får f.eks i hvert fall én sovet noen timer når det står på som verst ? Så jeg ville kanskje prioritert en vegghengt seng. Ikke gi slipp på godsofaen nei!

  1. Hehe, jeg tipper Mannen kan sove gjennom hva det skal være, han er umulig å vekke. Men takk for tips ☺️

 2. Vegg hengt seng. Absolutt. Eller sammenleggbar gjesteseng. Ikke så komfortabel men det funker. Og tar mindre plass.

 3. Hva med slike oppblåsbare senger som du f.eks får på Jysk etc? De er kjempegode å sove på,og tar ikke noe plass når de ikke er i bruk. Finnes både som enkeltseng og dobbel 🙂

  1. Vet du, Wencke, jeg vet ikke hvorfor vi har tenkt på det selv, men jeg er veldig glad for at du gjorde det! Det blir det vi går for. Tusen takk for tips!

  1. Tusen takk for tips! Det blir nok dobbelsengvarianten av denne vi går for! Heldige meg som har så smarte lesere.

 4. Jeg heier også på en løsning på Syrin. Litt kjipere å sove i stuen- og dumt å gi slipp på god-sofaen! Og når en liten fyr kommer så hender det at sånne små liker å starte dagen kl 5.. eller 5.30. Da kan det være dumt å måtte vekke gjesten allerede da fordi dere trenger å bruke stuen.

 5. Ikke gi slipp på sofaen, så håper dere finner en løsning på Syrin. Kan dere kanskje få mer bodplass eller noe? Husk at det er tryggest for baby å sove på samme rom som foreldrene til den er seks måneder (med tanke på krybbedød), så rommet hans trenger ikke være innflytningsklart på en stund. Jeg venter fremdeles på utstyrsguide á la fotballfrue altså. Gleder meg til å se hva dere har kjøpt.

  1. Han kommer selvsagt til å dele rom med oss en stund, men rommet hans må ha plass til kommode med klærne hans, og ikke minst stellebord. Vi har nemlig ikke plass på badet. Og skifte bleier må vi nok det første halvåret ?. Hehe, jeg skal se hva jeg får til når det gjelder utstyrsguide. Men vi har ikke utstyret hjemme enda, det er nemlig 6-8 ukers leveringstid..

 6. Hei,
  Hva med å bygge en hems, altså få en snekker til å bygge, trenger ikke være superhøy, en meter-halvannen.
  Så kan du lagre ting under sengen. Kjøp f eks en rammemadrass fra IKEA og legg oppi. Kan det funke?

 7. Selv om det ikke er høyt nok til å bygge hems, finnes jo disse køyesengene med bare køye oppe og plass nede. IKEA pleide å ha en. Den er beregnet på rom med normal takhøyde og har den typen løsninger dere kan trenge.

  1. Ja, vi hadde den faktisk da vi bodde i en ettroms på Grønland. Men her er det ikke plass til den ?

 8. Babyen sover nok inne hos dere ganske lenge. Ellers må du stå opp og ut av sengen hver gang du skal amme/gi melk om natten. Anbefaler samsovingsmadrass til barnet som du legger i foreldresengen. Klem!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *