Gravid

Gravidoppdatering #4

Uke 30 (!!)

Jeg har nå fullført 29 uker og to dager, som betyr at jeg siden sist har begynt på tredje trimester, vært gravid i over 200 dager og omsider kommet meg inn i uke 30. De siste 10 ukene, gjenstår altså. 10! Det er jo ikke mye. 

Siden sist har jeg søkt foreldrepermisjon hos NAV, men de bruker 10 uker på å behandle søknaden, så der får vi vel svar omtrent samtidig som vi får sønnen vår. 

Babyen har nå bikket en kilo, og veier omtrent 1,43 kilo i starten av uka og 1,58 i slutten av uka. Han vokser fort nå altså! Det synes på magen, hehe. Han skal være omtrent 36 cm lang nå, og det begynner jo å bli litt. 

De siste tre ukene har jeg hatt smerter i venstre hofte/bekken og på venstre side av korsryggen. Det har gjort at jeg ikke kan sove på venstre side lengre, og heller ikke rette ut hofte- og kneleddene på venstrebeinet samtidig. Det går altså ofte bra på dagtid, men er VONDT når kvelden kommer. Det varierer imidlertid veldig fra dag til dag. Noen dager er null stress, andre er veldig smertefulle. Da må jeg ty til Paracet og varmeflaske. 
Ukens must haves: nok søvn, nok kos fra Mannen, varmeflaska og HBO Nordic. 

Kjenner du mye til mageboeren: absolutt. Han er veldig aktiv hver eneste dag, og bevegelsene blir bare sterkere. Stort sett er det fint, av og til er det smertefullt. Men jeg kjenner jo åpenbart mindre enn funksjonsfriske. Det gjør likevel ikke så mye, for jeg blir jo for eksempel ikke holdt våken på natta. 

Innkjøp: vi har kjøpt vogn, bilsete, seng og stellebord! Kun stellebordet som er i hus enda da, men gleder meg til å begynne på barnerommet! Og i går klikket jeg hjem to sparkedresser. Jeg klarte ikke la være!

Hvordan har treningsuken vært: denne uka har jeg faktisk trent armene. De foregående to fysiotimene måtte brukes til behandling av smerte, men på torsdag var jeg i toppform og smertefri! Trente noen muskler i armer/skulder jeg ikke har fokusert på før. Var supertungt!

Ukens cravings: i den grad jeg har cravings vil jeg si det (fortsatt) er Imsdal iste, kaffe latte med lettmelk og epler. Alt i alt kunne det vært verre, hehe.  

Plager: smertene er absolutt en plage vil jeg si. Men ellers er formen over all forventning! 

Kjønn: har så vidt jeg vet ikke endret seg. Lille knøtt er fortsatt en gutt. 

Hvordan sover du: litt mer variert enn tidligere. Men stort sett greit. 

Fødselsforventninger: her har det ikke kommet noen flere planer enn sist, så jeg vet fortsatt ikke helt hva jeg skal forvente eller forberede meg på. Ææææ. 

Humør: jeg er nok litt mer emosjonell enn før, men det er vanskelig å måle for et følelsesmenneske. 

Vektøkning: aner ikke. Men det legger seg stort sett på magen. Og litt på rumpa/hoftene. Men det gjør ikke så mye. Ekstra polstring for den ekstra vekten. 
Kontroll: denne uka skal jeg både til fastlegen på onsdag og på Rikshospitalet på torsdag. Blir spennende! 

78 dager igjen til termin i dag! Og bare (ca) 64 til keisersnitt/igangsetting av fødsel. Det er ikke mye!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *