Gravid

Gravidoppdatering #5

13.11.16: en måned til forløsning!! 

Uke 35

Jeg har nå fullført 34 uker og to dager, som betyr at jeg siden sist har kommet meg godt inn i åttende måned. Svangerskapet er 84,8% overstått og det gjenstår kun 43 dager til termin. Jeg har imidlertid fått både forløsningsmetode (mer om det under) og -dato siden sist, så jeg vet at det kun er 30 dager igjen til han kommer. Nedkomsten er planlagt på Lucia-dagen, 13.12.16, og er altså kun en måned unna. Herrejemini! 

Siden sist har jeg fått innvilget svangerskapspenger hos NAV. De ti ukene behandlingstid som de skrøt på seg var heldigvis bare løgn, jeg fikk svar på tre. Ikke verst! 

Babyen har nå bikket to kilo, og veier omtrent 2,38 kilo i starten av uka og 2,56 i slutten av uka. Han vokser med andre ord fortsatt i et forrykende tempo. Han skal visstnok være omtrent 44 centimeter lang nå, så det er ikke lenge til han er så lang han kommer til å være ved fødsel. 
Hofte- og bekkenproblemene er fortsatt tilstedeværende, men det er gode og vonde dager. Noen dager kjenner jeg ingenting, mens andre er svært (!) smertefulle. 

Ukens must haves: vet ikke om jeg har så mye must haves, egentlig. Det går vel i så fall fortsatt i kos fra Mannen og noe å se på TV. Siden sist har vi sett det som ligger ute på NRK av Bedrag. Anbefales!

Kjenner du mye til mageboeren: Absolutt! Ryktene sier det skal bli mindre nå som det er mindre plass, men det har jeg så langt ikke merket. 

Innkjøp: nå er mye på plass! Har både vært en ny tur på Barnas Hus og hatt babyshower. Da ble mye gjort! Mangler egentlig bare baby call, Trip trap stol og nyfødtsett pluss en eventuell vippestol. Tror jeg! 

Hvordan har treningsuken vært: Hehe, denne uka forsvant fysiotimen til å sitte bakoverlent med enorme magesmerter, mens fysio fant en lege, og hun sendte meg videre til fødeavdelingen på Riksen. Alle lurte på om fødselen var i gang, men det viste seg (etter noen timer) at det var den ikke. Følte meg totalt uforberedt og dum, som bare tenkte at smerter på slutten av svangerskapet er sikkert vanlig. Ingenting å bry seg om. Og da legen spurte om trusa var våt tenkte jeg, hmm, tror ikke jeg har hatt urinlekkasje. Men hun spurte jo om vannet hadde gått. Det skjønte ikke jeg.. Det hadde det heldigvis ikke! 

Ukens cravings: jeg drikker mye lett-julebrus for tiden! Men usikker på om jeg “craver” det. Er egentlig mye sulten, men samtidig matlei. Dårlig kombinasjon. 

Plager: smertene i hofte og bekken er fortsatt en plage. Det samme er disse modningsriene/kynnerne/hva det nå var som jeg hadde på torsdag. Men ellers bra. 

Kjønn: Lille I er en gutt! 

Hvordan sover du: stort sett bra, men har trappet en del ned på en medisin som gjør at jeg sover litt dårligere. 

Fødselsforventninger: Nå, dere! Nå har legene bestemt seg for planlagt keisersnitt. Jeg skal legges inn mandag 12.12, og ha keisersnitt tirsdag morgen den 13.12. Med andre ord vet vi når han skal ha bursdag, med mindre han kommer før tida. Det håper jeg ikke! Forventningene mine er egentlig blandet. Jeg regner med at legene har kontroll på inngrepet og at alt som omhandler babyen går smertefritt (ehe..) for seg. Forrige gang jeg hadde en mageoperasjon var det imidlertid så mye komplikasjoner etter operasjonen, så der er jeg mer engstelig for en gjentakelse. Heldigvis er det et mindre omfattende inngrep denne gangen. 

Humør: Stort sett bra! 
Vektøkning: aner ikke. Men det legger seg stort sett på magen. Og litt på rumpa/hoftene. Men det gjør ikke så mye. Ekstra polstring for den ekstra vekten. 

Kontroll: denne uka skal jeg til fastlegen på torsdag. Neste, og siste planlagte, kontroll på Rikshospitalet er 1.12!

8 comments on “Gravidoppdatering #5

  1. Ønsker deg så masse lykke til!! Du er en nydelig kvinne med et enormt pågangsmot! Velsignet er det barnet som får deg som sin mor<3 hilsen fast bloggleser

    1. Tusen takk for veldig hyggelig kommentar! Blir veldig glad av sånne kommentarer. Ha en fin dag videre 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *