Jeg har skrevet det før på bloggen også; livet mitt er på en måte tredelt. Før, Underveis og Etter. Hovedskillet er jo mellom Før og Underveis, da Før er alt til og med 15.06.13, altså før ulykken. Med Underveis mener jeg ikke under selve fallet, men alt fra 16.06.13 til 05.04.14. Det var tiden det tok å være på Ullevål og Sunnaas, tiden det tok å få det kroppslige på plass. Først når kroppen var “bare” skadet, og ikke syk, og de nødvendige hjelpemidler var på plass, som rullestol, og jeg hadde begynt å lære å bruke den “nye” kroppen, da kunne jeg reise hjem og begynne Det Nye Livet. Livet etter ulykken. I Underveis er alt tilpasset livet som ryggmargsskadet. Alt er trillbart, alle du møter er i samme situasjon eller jobber med ryggmargsskadde og tilgjengelighetsbobla er herlig. Men så kommer Etter. 

Etter er den harde, kalde virkeligheten. Og det var en tøff overgang. Jeg var ikke klar for å reise fra Sunnaas. Eller? Det er vanskelig å huske alle detaljer, for det er tre år siden i dag. Tenk det! Tre år siden jeg kom hjem. Tre år siden Det Nye Livet begynte. Jeg kom hjem til ny leilighet, ingen jobb, ingen assistenter (men innvilget bpa), ingen aning om hvordan livet skulle bli. Hjemmesykepleie tre ganger om dagen, for det var før jeg hadde operert en ny urinvei ut fra navlen. 

Siden dengang har jeg ansatt sikkert 20 assistenter, og mistet nesten halvparten igjen. Jeg har gått fra Uloba til Aleris. Jeg har kuttet ut hjemmesykepleie. Jeg har fått et engasjement, vært arbeidsledig igjen og fått en ny jobb. Jeg har fått nevø, fadderbarn og niese. Jeg har hatt bryllupsfest, solgt og kjøpt leilighet, og reist minst fem ganger til utlandet. Jeg har vært gravid og, best av alt, fått lille I. Nå har jeg sagt jeg til alt dette, men det meste hadde aldri skjedd uten verdens beste Mann ved min side. Han er der når det er vanskelig og han er der når alt er bra. Og selv om jeg har fått hjelp, må jeg si at jeg er veldig fornøyd med hva jeg og vi har fått til i Det Nye Livet så langt. 

Meg i 2014.

Meg i 2017. Heldigvis er det ikke så mye som har endret seg utseendemessig enda! 

5 comments on “Det Nye Livet

  1. Utseendemessig forandring – nei,absolutt ikke. Du er alltid smilende du ,Carine! Du smiler til livet og livet smiler til deg! Du fortjener det beste.
    Klem fra Sylvi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *