Altså. Jeg er fortsatt over meg av begeistring over hvor utsøkt maten, stemningen og de ansatte på Maaemo var på onsdag. For ja, det var der vi var. Kostet det skjorta og mere til? Ja. Var det verdt det? Absolutt, men det blir nok noen år til neste gang. For det blir selvfølgelig en neste gang. Det at det står en klar nede ved veien for å ta oss i mot og ønske velkommen tilbake, for ja, de visste visst at vi var der i 2014, at alle servitørene er hyggelige og behandler oss som om vi er stamkunder med lomma full av tusenlapper, at hver eneste rett blir presentert nøye, og at hver eneste munnfull er som et kunstverk både for øyet og munnen, det er alt sammen med på å gjøre Maaemo-besøkene til mine beste restaurantopplevelser noen sinne. 

Mannen fikk vite hvor vi skulle mens vi var i TT-bilen, og han ble ikke bare litt glad, hehe. 

Litt champagne til pre-rettene må med. 

En liten hvitløksemulsjon på marengs. 

Makrell fra Oslofjorden. En av mine favoritter fra kvelden! Den ble servert med en veldig ung Riesling (2016) og kombinasjon var, for meg, himmelsk! 

Min favoritt totaltsett; andehjerte med sake til. Jeg liker egentlig ikke sake, og rynker vanligvis litt på nesen av å spise hjerter, men wow, så utrolig godt dette var. 

Da den aller siste retten kom på bordet var jeg over-mett, så jeg tok bare en bit av vaflene som var laget med andefett, men de var selvfølgelig også nydelige. Dette var altså ikke dagen for å telle kalorier, kun nyte. 

Jeg skjønner jo at dere, mine lesere, kanskje ikke er så interessert i en restaurantanmeldelse. Men jeg har selvfølgelig også et rullestolperspektiv: det går heis fra bakkeplan og opp til restauranten, men det er også en lang rampe om man heller vil trille. Selve restauranten er supertrillbar, og de har et svært HC-toalett. Bordene er store, så man kommer godt under med rullestolen. Det er deilig, for det er stort sett mitt største problem på restauranter. Alt i alt: beste onsdagen på lenge! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *